Pagonyi Adrienn EV.

A nő a betűk mögött

Huszonöt év.  Ennyit töltöttem el nagyvállalati, zömmel multinacionális környezetben és mindig azt mondogattam,  hogy szeretem a munkámat.  Fantasztikus cégeknél, izgalmas munkakörökben projektek, folyamatok töltötték ki a napjaimat, bőven hagyva másnapra is feladatlistát.  Azt mondogattam, hogy szeretem a munkámat, ami igaz is volt, azonban sokkal jobban szerettem az embereket, akik körülvettek.  Az emberi kapcsolataim tettek boldoggá, attól csillogott a szemem, nem a kipipált tennivalóktól, az elért KPI-októl, amikben vállalati közegben a sikert mérik.  A hiány állandó kísérőm lett.  És ebben még az sem segített, hogy apránként nagycsaládos anyává váltam.

A tudatosság keresése, a spiritualitás, a pszichológia mindig jelen voltak az életemben, majd Access Consciousness tanfolyamok jöttek, hogy visszataláljak önmagamhoz.  És egy adott pillanatban, amikor minden összedőlni látszott, amikor illett volna pánikolni, fűhöz-fához rohanni tanácsért, segítségért, új munkahelyért, csak annyi villant be, hogy talán pont ez az a változás, amire mindig is vágytam.  

Ha te, aki olvasol nő vagy, akkor biztos ismered azt az érzést, hogy legalább száz százalékosnak kell lenned, ahhoz, hogy valami újba vágd a fejszéd.  Én is így voltam ezzel, így HR diploma és rengeteg tréning ide vagy oda, beiratkoztam újabb képzésekre.  Life & business coaching, outdoor coaching, team coaching.  Új készségek, új lehetőségek. És ahogy ismerem magamat, jön majd még a karrier-, meg a párkapcsolat-, meg a kamasz coaching…. Ami épp megszólít.  

A változás a mániám, mert – ahogy azt az egyik munkahelyemen a fejembe verték annak idején – csak az az állandó.  És ezzel szinte szimbiózisban él együtt az elengedés.  Elengedni a régit, azt ami nem szolgál, akár a biztosat, valami újért, valami teljesebbért.

És hogy miről lesz szó ezen a blogon?  Egy csomót fogok ő-zni, amitől élőszóban, beszélgetés, előadás közben kiver a víz.  Önállóság. Önbecsülés. Önbizalom. Önismeret. Öntudat. Önáltatás.  Önbecsapás. Önkritika.  Tetszőlegesen folytathatod tovább. 

Coachként és Access Bars facilitátorként azt adom tovább, ami nekem is segített, értő figyelmet, kérdéseket, eszközöket, hogy te ne juss el odáig, ahova én.  Hogy ne kelljen mindennek összeomlania ahhoz, hogy végre beleállj az erődbe, az életedbe. Hogy te is tudd, bármikor bármilyen helyzetből fel tudsz állni, mert képes vagy rá.  Hogy Önmagad legyél.  

Elég az olvasásból?

Írj nekem e-mailben, Instán, vagy akár Facebookon, hogy kitaláljuk, hogyan vágjunk bele.

Ma medve lennék…

Az ilyen hideg, szürke napokon, azt hiszem, szeretnék medve lenni.  Télire vastag bundát növesztenék, ez most is megy amúgy, de

Létezz önmagadként!

Hát köszi… Önmagadként létezés.  Mi van akkor, ha ez nem egy újabb meghatározás magadról? Inkább egy tér, lehetőség, ahol nem

A pénz beszél…

Állj meg egy pillanatra és nézz mögé! Ha a pénz egy ember lenne, egyáltalán hajlandó lenne veled egy asztalhoz ülni,

Terveztem neked egy új évi programot!

Ez a tíz hét most csak rólad fog szólni! Tíz hét, ahol mindent megkapsz, hogy ne csak álmodd, de éld is álmaid életét. Tíz hét, ami után semmi sem lesz olyan, mint annak előtte.