Pagonyi Adrienn EV.

A pénz beszél…

Állj meg egy pillanatra és nézz mögé! Ha a pénz egy ember lenne, egyáltalán hajlandó lenne veled egy asztalhoz ülni, vagy annyi megrögzött nézőpontod van róla, hogy inkább a szomszédban landolna egy pohár bubis felett?

Miket mondogatsz róla?

  • Azok a piszkos anyagiak…
  • A pénzért keményen meg kell dolgozni…
  • A pénz nem fán terem…

Sorolhatnám napestig azokat a mondásokat, amik robotpilóta üzemmódban alakítják a pénzügyi valóságunkat.  Ránéztél vajon, hogy igazak-e?  És, hogy mit teremtenek?  A nézőpontodat tükrözi vissza a valóságod, így, ha szerinted látástól Mikulásig kell dolgoznod a betevőért, akkor ezt alkotod újra nap, mint nap.  

Mi lenne, ha csak ma, meghallanád, amit mondani szeretne?  Elmondom, nekem mit suttogott, amikor hajlandó voltam vele végre emberként bánni.  

Láss tisztán!

Nem árt, ha fellebbented a fátylat a szemed elől és farkasszemet nézel az anyagi helyzeteddel.  Tudod, mennyibe kerülnek a mindennapjaid?  És az extrák?  Azzal a Pumpkin Spice Lattéval is számolsz, meg a metróból feljövet hirtelen benyomott 16 dkg sajtos pogival?  Kis tételek, amik összeadódnak.  A nagyokról nem is beszélve.  Hát még az álmaidról, vágyaidról.  A bálnalesről az Azori-szigeteken.  A következő Access Consciousness tanfolyamról.  A szilveszterről New Yorkban. 

És mi az, ami bevételt hoz?  Lehet, hogy fix állásban, fizetésért dolgozol, de tényleg annyi csak a bevételed?  És a kaparós sorsjegyen nyert ezres, a tízezres, amit anyukád csúsztatott oda stikában a vasárnapi ebéd után?  A banktól kapott vásárlás utáni kedvezmény?

Mennyiből élsz meg most, mennyi lenne a vágyott élethez szükséges összeg és milyen bevételi forrásaid vannak?

Több, mint jó, ha tudod, honnan jöhet és hova megy a pénz.
(Ha segítség kell hozzá, nézd meg a “Tervezd meg, hogy megkaphasd!” workshopot, minden kérdésedre választ ad és irányba állít.)

Vigyél el randizni!

Te, a pénz és pár nyugodt óra.  Válassz egy dátumot, írd be a naptáradba, hogy ne felejtődjön el, hiszen hajlamosak vagyunk halogatni az ilyen beszélgetéseket (vesd össze:  “Drágám, beszélnünk kell!”).   Napló, jegyzetfüzet, a telefonod hangrögzítője és csak kezdd el!  Ha ventillálnál az elején, ne fogd vissza magad.  Jöjjön ki a feszültség belőled.  Utólag majd megszámolod, hogy 18+-os kötőszót használtál, amíg elmesélted magadnak a pénzügyi valóságod meséjét.  Hogy mit hoztál otthonról, hogy hol választottál rosszul, hogy hogy lehettél olyan hülye…  Az ítéletek, szégyen, bűntudat, ami benned van, pont odáig hozott el, ahol most vagy.  Ha ismersz elengedés technikákat, akkor ints búcsút nekik.  Csak ott, csak akkor.  Ha csak pár percre is, de vegyél egy mély levegőt és indulj tiszta lappal.

Kérdezz!

A randevú második felében kezdj el kérdezni.  Az alapod legyen ez: „Mi más lehetséges itt, amire még nem is gondoltam még?”.   És csak emlékezz, hogy kérdéseket nem feltétlen azért teszel fel, hogy aztán jól kigondold a válaszokat.  Az elméd idáig volt képes elhozni. Ennyi. Ha annyira nagyszerű lenne, most Hawaii-n olvasnád ezeket a sorokat.  Szóval, ha a pénzügyi valóságod nem pont azt a képet tükrözi, amit látni szeretnél, akkor lehet, hogy most van itt az idő, hogy túllépj az elméden.

Menj az éberségeddel és csak játssz ezekkel:

  • Mi kellene ahhoz, hogy több pénzt teremtsek?
  • Hány különböző módja van annak, hogy pénzt teremtsek, amire nem is gondoltam?
  • Ha nem zárnék ki lehetőségeket (idő, pénz, erőforrás), mi lenne lehetséges még?
  • És úgy általában is… Mi más lehetséges még?

Vegyél észre!

Mondhatnám úgy is, hogy fogadj be.  Azt, amikor valaki meghív egy kávéra és udvariasan elhessented, hogy ugyan már, majd te kifizeted, hiszen nagy lány (fiú) vagy, önálló keresettel, különben is biztos valamit vár az illető cserébe.  Simán lehet, hogy csak meg szeretne hívni egy kávéra.  És ez pénz.  Az is pénz, amikor az utcán találsz 20 forintot.  Lehajolsz és felveszed, vagy azt mondod, mint anno a top modellek, hogy bizonyos összeg alatt ki sem kelsz az ágyból, le sem hajolsz?  Nem feltétlen kell amúgy eltedd a húszast, ha nem akarod.  Csak vedd észre,  köszönd meg és kérj belőle még többet.  A hála teréből.  Akárhányszor pénz áll a házhoz, csak tedd fel a kérdést:  “Hogyan lehet ez ennél is jobb?”.  Vegyél észre minden apró pénzt és aprópénzt, ami érkezik feléd.

Játssz velem!

Mi lenne, ha levennéd a jelentőséget a pénzről és csak játszanál?  Nem, nem pókeren, vagy félkarú rablón, bár azzal sincs semmi baj, ha a játék könnyedségével, a játékért csinálod.  Ha ugyanazt az összeget akár hajlandó lennél tűzre is hányni. 
A pénz az örömet követi és egyáltalán nem lineáris, akkor sem, ha az annuitás, meg a kamatos kamat azt diktálja.  Simán lehet, hogy azzal teszed a legjobbat az anyagi helyzetedért, hogy – amikor nagyon húz az ág – csak táncolsz egyet a konyhában, megnézel egy Charlie Chaplin filmet, hógolyózol a gyerekekkel (úgyis közeleg a tél) és ezzel megmozdítod az energiát.

Te hogy állsz a pénzzel?

Van annyi, amennyit szeretnél?

Vagy valahol eldöntötted már, hogy soha nem lehet annyi? 

Akkor vigyázz, ez most megváltozhat!

És, ha további eszközöket keresnél, most szólok, hogy indul az “Idegbaj helyett könnyedséggel” program.  Akár jöhetsz is velem.

A YouTube csatornámon pedig további hasznos pénzes videókat találsz.

Ma medve lennék…

Az ilyen hideg, szürke napokon, azt hiszem, szeretnék medve lenni.  Télire vastag bundát növesztenék, ez most is megy amúgy, de

Létezz önmagadként!

Hát köszi… Önmagadként létezés.  Mi van akkor, ha ez nem egy újabb meghatározás magadról? Inkább egy tér, lehetőség, ahol nem

A pénz beszél…

Állj meg egy pillanatra és nézz mögé! Ha a pénz egy ember lenne, egyáltalán hajlandó lenne veled egy asztalhoz ülni,

Terveztem neked egy új évi programot!

Ez a tíz hét most csak rólad fog szólni! Tíz hét, ahol mindent megkapsz, hogy ne csak álmodd, de éld is álmaid életét. Tíz hét, ami után semmi sem lesz olyan, mint annak előtte.