Pagonyi Adrienn EV.

Létezz önmagadként!

Hát köszi…

Önmagadként létezés.  Mi van akkor, ha ez nem egy újabb meghatározás magadról? Inkább egy tér, lehetőség, ahol nem kell magadról semmit eldöntsél, hogy az vagy. Ahol semmi sem végleges, minden folyamatos változás.  Mi lenne, ha ránéznél, hogy az eddigi szerepek, amiket játszottál, vagy játszol mennyire határozzák meg azt, hogy valójában ki vagy? És mit jelenthetne az, ha kiderülne, hogy milyen az, amikor tényleg önmagadként létezel. 

A szerepek, amiket játszunk vagy működnek, vagy nem, és nagyon szépen be tudjuk fixálni azt, ha valami működik nekünk.  Ha egyszer olyan eredményt hozott ami építette az életet, akkor az onnantól kezdve úgy van és kész.  És ezzel már be is zártuk magunkat, megöltük a varázslatot, a lehetőséget valami sokkal többre.  Az, ami tegnap működött, nem biztos, hogy ma is fog, hiszen változik az élet, változik a környezet, az igényeim, mi van akkor, ha mindaz, amit eldöntöttünk magunkról korábban már nem is igaz.  Mi van akkor, ha például jó anyának tartom magam, mert a gyereknek pizzát rendelek, amikor kéri, de ma épp az működne neki, ha spenótot kapna.  Mégis, a világomban akkor vagyok jó anya, ha csenget a motoros futár. 

Energetikai lények vagyunk, folyamatosan változunk és nagyjából ez az egyetlen dolog, ami állandó.  Ha elkezdünk az energiával menni, akkor rá tudunk nézni, hogy mi az, amiről eldöntöttük, hogy nekünk az jól megy.  Csak most ránéznél? Mi az, amiről eldöntötted, hogy neked az jól megy?  Hogy azt jól csinálod, tudod?  Abban a pillanatban, amikor eldöntöd egy területről, hogy az neked jól megy, ott be is fixáltad, mert már nem teszel fel kérdéseket. 

Egy nagyon fontos, amit tudnod érdemes.  Mindenhol, mindenkor amikor azt érzed, hogy nem vagy boldog, akkor nem vagy önmagad.  Alap létezésed az öröm, a ragyogás, függetlenül attól, hogy mi vesz körül és ha kibillensz az egyensúlyból, akkor ott már van egy fal, egy nézőpont, egy blokk, ami beragaszt.  Igen, ez a mai világban jelentheti azt, hogy érzéketlennek tűnsz.  Hiszen, ahogy a felvezető posztjaimban is kérdeztem a minap, illik-e boldognak lenni akkor, amikor menekültek érkeznek hosszú tömött sorokban a határra, elszállt az euró, drága a benzin, vagy nincs is az autópálya menti egy-két kúton.  Mégis, ha önmagad vagy, akkor ezek ellenére, vagy ezek mellett is meg tudod találni azt a belső békét, boldogságot, ami a lényedet jellemzi.  Ezzel megyünk a hónapban, napról napra, eszközről eszközre, hogy visszatalálhass ahhoz a végtelen lényhez, aki valójában van, a végesség helyett.

És akkor most nézz rá, idézz fel kérlek, egy olyan pillanatot, amikor azt érezted, hogy flowban vagy.  Hogy minden a helyén van.  Egyensúly, áramlás, boldogság van az életedben.  Nem számít, hogy mi vagy ki okozta, csak keresd meg azt az érzést, amit átéltél akkor.  Megvan?  Akkor most vedd ennek az érzésnek az energiáját és csak kérjél belőle.  Még.  És még.

Ma medve lennék…

Az ilyen hideg, szürke napokon, azt hiszem, szeretnék medve lenni.  Télire vastag bundát növesztenék, ez most is megy amúgy, de

Létezz önmagadként!

Hát köszi… Önmagadként létezés.  Mi van akkor, ha ez nem egy újabb meghatározás magadról? Inkább egy tér, lehetőség, ahol nem

A pénz beszél…

Állj meg egy pillanatra és nézz mögé! Ha a pénz egy ember lenne, egyáltalán hajlandó lenne veled egy asztalhoz ülni,

Terveztem neked egy új évi programot!

Ez a tíz hét most csak rólad fog szólni! Tíz hét, ahol mindent megkapsz, hogy ne csak álmodd, de éld is álmaid életét. Tíz hét, ami után semmi sem lesz olyan, mint annak előtte.